Bedstee bouwen
10-7-2015

Ook plannen om een bedstee zelf te bouwen? Ik plaats hieronder onze stap voor stap foto's van het bouwen van de bedstee. Het plan was om een 1-persoons bedstee te maken. De nis had precies die diepte. Maar eenmaal aan het klussen toch besloten er een twijfelaar bedstee van te maken.

 

Bedstee bouwen, praktisch

Bij Leen Bakker vonden we een matras van 120 x 200. Voordeel van een bedstee is dat er veel ruimte onder zit. Deze ruimte gebruik je als opbergruimte of je kiest voor een logeerbed. Wij gaan voor de laatste optie. Een logeerbed op wielen. Bij de Ikea kochten we onderbed FLAXA met matras MOSHULT. Op het bed van de Ikea hebben we een houten paneel bevestigd en daarna de latten aan de voorkant (zie detailfoto's). Op de voorkant van het uitschuifbed zijn de latten zo getimmerd dat de lijnen van het hout mooi doorlopen.

Bedstee bouwen kinderkamer

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het bouwen van een bedstee?

Van te voren bepaal je hoe hoog het bed gaat worden. Wat is de dikte van het matras? Wij willen dat het matras iets hoger komt dan de richel. Hou rekening met het logeerbed, heeft deze voldoende ruimte eronder? Ik vind het mooi dat wanneer de bedstee deuren open staan deze lijnen met de buitenmaten van de lade van het logeerbed eronder. Dit bleek lastiger dan gedacht. Bij de rechterdeur gaat dat lukken, links waarschijnlijk niet helemaal.

Bedstee bouwen werkbeschrijving kinderkamerstylist.nl

De bedstee deuren maken we op maat. Bekijk het restultaat van de deuren - hier - Online zocht ik naar "voorbeeld bedstee deuren". De kastdeur rechts van de bedstee vond ik bij LoodsG te Groningen. Deze stijlvolle oude deur hebben we bijgeschaafd en met nieuwe scharnieren opgehangen.

Bedstee zelfmaken

 

De meiden spelen nu al graag in de bedstee. Samen Donald Duck lezen, verstoppen en doen alsof ze slapen .... zzzzz Maar klaar is de bedstee nog niet! Het hout ga ik schilderen (of niet,.. ik denk nog na). Achterin de bedstee komt maatwerk behang (ik heb hele coole plannen). De deur (rechts) ga ik met een verfbrander kaal maken en aflakken. De bedstee deuren moeten er nog in. Zie je dat de vloer al klaar is? Wit gebeitst met een kwast, wat een klus! Nu nog aflakken. Ik hou jullie op de hoogte!

+ + +

Ook interessant om te lezen "bedstee bed" (soortgelijke bedstee als hierboven, stap voor stap)

Bedstee schuine wand (binnenkijker 2021)

Bekijk het eindresultaat van de bedstee (+ de bedstee deuren) hier, bij blog "Fotobehang"

Bekijk hier resultaat bij "meisjes kinderkamer"

Meer bedstee inspiratie bekijken? Bekijk ook ons "stapelbed/bedstee inspiratie board" op Pinterest of deze binnenkijker met bedstee.

Zelfmaken        Kinderbed